Αναρτήθηκε από: gkav | 14/12/2008

ΣΕΑ, «Διαγωνισμός» και Διαγωνισμός

Έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δημοσίευση των «αποτελεσμάτων» του «Διαγωνισμού» γιά τον διορισμό νέων μόνιμων αρχαιολόγων στο ΥΠΠΟ. Θαύμα, θαύμα, θαύμα!!!! Μαζί με το λαγό από το καπέλλο ο ταχυδακτυλουργός έστειλε αρχαιολόγους με ειδίκευση (μιλάμε με διδακτορικά…) στην προϊστορική ή κλασική αρχαιολογία σε εφορείες βυζαντινών αρχαιοτήτων. Δηλαδή, σαν να λέμε σου πονάει το δόντι και πάς στον οφθαλμίατρο γιά σοβαρή διάγνωση!!!!

Τρείς φορές εύγε φωστήρες μου. Παγκόσμια πρωτοτυπία!!!!! Καταργείται η ειδίκευση την εποχή της εξειδίκευσης. Με αποφασιστικό προσόν το διδακτορικό υποβαθμίζεται το πτυχίο, με συνέπεια οι νέοι αρχαιολόγοι που μόλις αποφοιτούν να μην έχουν αξιοπρεπή ελπίδα να δοκιμαστούν. Μπροστά τους υπάρχουν μόνο το stage και ολιγόμηνες συμβάσεις, εάν και εφόσον έχουν κάποια καλή γνωριμία…

Αλλά για ποιό πράγμα αγωνίζεται πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ? Μία επίσημη ανακοίνωση για αυτό το αίσχος, που θα περισώσει το (ανύπαρκτο…) κύρος και τα προσχήματα δεν βγαίνει. Είναι πιά πολύ λερωμένη η φωλιά και η υποκρισία περισσεύει.

Έτσι δεν είναι κυρ-Πρόεδρε;

Advertisements

Responses

 1. Αγαπητή μου Συμβασιούχε συνάδελφε, πόσο δίκιο έχεις…Όσο και αν σε μερικούς φαίνεται παράδοξο, ο μόνος τρόπος γιά να σταματήσουν να υπάρχουν αρχαιολόγοι τριών ή και τεσσάρων ταχυτήτων στο ΥΠΠΟ, είναι ο ΣΟΒΑΡΟΣ-γραπτός διαγωνισμός σε ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (1-2 χρόνια το αργότερο), με συνυπολογισμό (ή μοριοδότηση αν θές…) άλλων κριτηρίων (επιστημονικά προσόντα-Ναι!!! πρέπει να υπα΄ρχουν και τέτοια…-, έτη υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, κλπ, ό,τι δηλ. έχω διατυπώσει σε προηγούμενο σχόλιό μου. Τότε και μόνον τότε θα πάψουν οι σχέσεις, εξάρτησης, «δουλείας», πολιτικάντικων και ψευδο-συνδικαλιστικών συμφερόντων που λυμαίνονται την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

 2. Παρακολούθησα όλη τη συζήτηση που γίνεται για «εμάς» χωρίς εμάς… και διαπίστωσα ότι το κυριότερο πρόβλημα, που είναι η συρρίκνωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, δεν αναφέρεται ουσιαστικά από κανένα. Προκηρύξεις ή διαγωνισμοί που γίνονται για 20 ή 80 θέσεις είναι για μένα εμπαιγμός. Πόσο μάλλον όταν γίνονται κάθε 10, 13 χρόνια. Επίσης, κανείς ουσιαστικά δε διαφωνεί με την ωρομίσθια εργασία ορισμένου χρόνου (παράνομη σύμφωνα με την εργασιακή νομοθεσία) για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών.
  Ο γραπτός διαγωνισμός, μόνο ως τακτός και τακτικός, θα μπορούσε, εκσυγχρονισμένος, να είναι ένας αντικειμενικός τρόπος για την εισαγωγή ενός αρχαιολόγου στην υπηρεσία. Θα πρέπει όμως να αφορά όλους, και τους συμβασιούχους, ώστε να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς ή οι σχέσεις δούλου και αφέντη με προϊσταμένους και επόπτες. Έτσι, και οι συμβασιούχοι που κλείνουν 24μηνο, να γίνονται αυτόματα μόνιμοι και όχι να τρέχουν σε χαρτορίχτες και καφετζούδες για να μάθουν πότε προτίθεται το ΥΠΠΟ να κάνει κάποια προκήρυξη.
  Αυτό όμως, ποτέ δεν έγινε και το αποτέλεσμα ήταν να συσσωρευτούν 100δες συνάδελφοι με πολυετή εμπειρία σε ανασκαφές. Αυτοί οι συνάδελφοι τώρα είναι μιας κάποιας ηλικίας. Αλήθεια, πόσο ισότιμη είναι η συμμετοχή σε γραπτό διαγωνισμό μιας γυναίκας 40 χρόνων, εργαζόμενης και μητέρας, και eνός ατόμου 23 χρόνων που συζεί με τους γονείς του και δε δουλεύει προκειμένου να στρωθεί στο διάβασμα;
  Οι προκηρύξεις από την άλλη, κάθε φορά ζητούν άλλα. Πλήρωσε 300 ευρώ κάθε 3 χρόνια για να υποκρίνεσαι ότι γνωρίζεις να χειρίζεσαι Η/Υ (όλα αυτά τα πιστοποιητικά είναι για τα σκουπίδια) για να έχεις το δικαίωμα της συμμετοχής. Τώρα θα προστεθεί και το τέστ δεξιοτήτων (άλλο ένα σκουπίδι) που θα δίνει μόρια όσο και ένα διδακτορικό!!! Επίσης, οι θέσεις των αρχαιολόγων στην τελευταία προκήρυξη ήταν χαμένες ανάμεσα σε άλλες ειδικότητες, και σε άλλους φορείς, με αποτέλεσμα, αν και η νομοθεσία προβλέπει και για τους νέους (χωρίς εμπειρία) το 35% των θέσεων που προκηρύσσονται, αυτές τελικά να είναι στο σύνολο της προκήρυξης και όχι ανά ειδικότητα.
  Επιπλέον, στην τελευταία προκήρυξη διαπιστώσαμε ότι αυτή δεν απευθύνεται στους άνεργους, συμβασιούχους, νέους, αλλά και στους αορίστου χρόνου συναδέλφους μας, που με έναν εύκολο τρόπο αλλάζουν την εργασιακή τους σχέση με το ΥΠΠΟ…
  Το ζήτημα της απορρόφησης των αρχαιολόγων από την αρχαιολογική υπηρεσία θα πρέπει να συζητηθεί και να λυθεί δια παντός, όχι στο επίπεδο πως θα είναι η νέα προκήρυξη για τους 35 αρχαιολόγους και η κάθε προκήρυξη, όποτε και αν υπάρξει, αλλά με ένα μακροχρόνιο σχέδιο που θα συνυπολογίζει τις υπάρχουσες ανισότητες και τις κοινωνικές και εργασιακές αδικίες που έχουν ήδη δημιουργηθεί, ώστε σε 10, ή 20 χρόνια αν θέλετε, να μην υπάρχουν συμβασιούχοι ή προγράμματα stage στην ειδικότητά μας ποτέ ξανά.

 3. καλημέρα σας….
  Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον ΣΕΑ και για το υπουργείο Πολιτισμού,(πάνω σε γενικά ζητήματα) αλλά ως blogger προτιμώ τα σπουδαία πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν την πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού και της χώρας μας η οποία κατά βρίσκεται σε βαθιά κρίση και όχι τα στενά συντεχνιακά……Για αυτά τα σημαντικά κατά τη γνώμη μου ζητήματα επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα μας Αστυάνακτας για την Αριστερά και τον Άνθρωπο..http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/…κομματικό ηχείο κατά τον/την συνάδελφό σας gkav (αν βέβαια κάποιος διαβάσει τις σελίδες μας θα διαπιστώσει ότι πέραν των κομματικών αναρτήσεων υπάρχει διακριτός πολιτικός λόγος)……προκαλούμε να συμμμετέχετε στη συζήτηση….θα χαρούν πολλοί να δούνε έναν αρχαιολόγο να ασχολείται με τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα δραπετεύοντας από τον όποιο μικρόκοσμό του….Σε όλους θα κάνει καλό!
  Είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι στη κοινωνία μέσα από τον προσωπικό τους φακό θεωρούν τα μικρά τεράστια και τα μεγάλα ψείρες….ανθρώπινα όλα αυτά!

  ΥΓ.για να επαναφέρω την τάξη τα σχόλιά μου δεν αφορούσαν εσάς προσωπικά…(γιατί το προσωποποιήσατε;;;)….πως θα μπορούσε άλλωστε..δεν σας γνωρίζω καν….αλλά σχολίασα την εμμονή σας για το γραπτό διαγωνισμό…την καταγγελία σας για τοην ειδικότητα αλλά και μία πάγια τακτική που ακολουθούν κάποια μέλη της πρωτοβουλίας (και όχι μόνο είναι αλήθεια)…..

  …..οι αορίστου ας πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους…ας διεκδικήσουν την ισο΄τιμη θέση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία…να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν….

 4. Αγαπητέ Αστυάνακτα,
  Κατ΄αρχάς να συγχαρώ τον φίλο δημιουργό της ιστοσελίδας που δίνει την ευκαιρία διαλόγου, σε ανθρώπους που παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις, ταλανίζονται από κοινές ανησυχίες. Θα μου επιτρέψεις επίσης τον ενικό, συνομήλικοι γαρ. Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητή, οι απόψεις μου δεν εκφράζουν το σχήμα που συμβατικά ονομάστηκε Πρωτοβουλία. Εκφράζω μόνο τον ευατό μου και κανένα άλλο. Επίσης ουδέποτε έχω προσωπικά αλλά και παραταξιακά ταχθεί κατά της μονιμοποίησης συναδέλφων και εν προκειμένω των υπό απόλυση συναδέλφων του ΥΠΠΟ. Κατά τη διάρκεια επίσης της υπηρεσίας μου ποτέ δεν χρησιμοποίησα την εργασία συμβασιούχου αρχαιολόγου για προσωπικό και επιστημονικό όφελος, – υπάρχουν αποδείξεις για αυτό-, από αυτή τη θέση ΄λοιπόν ομιλώ και ασκώ την όποια κριτική. Επίσης παρά το γεγονός ότι η έδρα της Υπηρεσίας μου απέχει μόνο 80 χλμ. από την Πρωτεύουσα, όπως καλά γνωρίζεις, ο Νομός στον οποίο υπάγεται διαθέτει εκατοντάδες δύσκολοπρόσιτα μέρη και ένα από τα αθλιότερα και φονικότερα οδικά δίκτυα της χώρας. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.¨Ούτε ενστερνίζομαι τις όποιες πεποιθίσεις παλαιών προέδρων του ΣΕΑ αλλά όύτε επιθυμώ να μιλήσω για το νυν Προεδρείο του ΣΕΑ. Απλά μία παρατήρηση, είσαι βαθιά νυχτωμένος φίλε μου, εάν νομίζεις ότι η νυν κατάσταση στο ΣΕΑ βοηθά ουσιαστικά τον Κλάδο. Τις προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες ορισμένων ναι. Εφόσον γνωρίζεις ΄θα γνωρίζεις τους χαμένους και τους κερδισμένους, και θα πρέπει να αναγνωρίσεις ότι η Πρωτοβουλία άρθρωσε λόγο για πρώτη φορά μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και πριν πέσει η τάση, του ρεύματος εννοώ (sic).
  Επιμένω όμως , ότι ανεξαρτήτως της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, όταν προκηρύσσονται αρχαιολόγων θέσεις στο ΥΠΠΟ, είναι υποχρέωση της δημοκρατίας να δίνει το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής σε κάθε Ευρωπαίο Πολίτη. Για την ιστορία πάντως μεγαλύτερη εκμετάλλευση από αυτή που έχουν υποστεί οι αορίστου χρόνου αρχαιολόγοι από την μερίδα του ΣΕΑ, που δήθεν τους υποστήριξε, δεν έχει υπάρξει ποτέ. Αληθεύει ότι σκάβουν ακόμη για τους μέντορές τους? Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
  ΥΓ. Σε ποια ιστοσελίδα σας αναφέρεσαι? Μπορώ να έχω στοιχεία?

 5. κα Ψάλτη
  Ομολογουμένως δεν θα είχα αντίρρηση να σας αποκαλύψω την ταυτότητά μου ή την ταυτότητά μας, αν η κύρια ασχολία της ιστοσελίδας μου, (μας) ήταν περί του Υπουργείου Πολιτισμού….μία επίσκεψή σας θα σας διαφωτίσει περαιτέρω ότι ασχολείται με γενικά πολιτικά ζητήματα…Παρ΄όλα αυτά θα καταλάβετε στη συνέχεια ότι γνωρίζω πολλά….γι αυτό και η παρέμβασή μας…
  α) Δεν είπε κανείς ότι οι μειοψηφίες δεν πρέπει να έχουν λόγο…το αντίθετο (έχω -έχουμε υπάρξει μειοψηφία μέσα στο ίδιο μας το κόμμα και ξέρω-ξέρουμε!!)….θα ήθελα όμως να ξέρω η Πρωτοβουλία όταν υπήρξε πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΑ έδινε λόγο στη μειοψηφία και πολύ περισσότερο την ενημέρωνε για τις συναντήσεις της με την ηγεσία του Υπουργείου;; Έτσι για να μαθαίνω….ή νομίζετε ότι ξέρω;;; Ο λόγος που σας αναφέρω ως μειοψηφία είναι για να μαθαίνουν οι αναγνώστες της σελίδας σας ότι δεν εκφράζετε παρά μόνον κάποιους και όχι όλους τους αρχαιολόγους…Διαβάζω στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ, ότι όλες οι άλλες παρατάξεις συγκέντρωσαν 600 περίπου ψήφους , ενω η Πρωτοβουλία 110…γι αυτό και μόνο σας αναφέρω ως μειοψηφία!
  β) Οι περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν πολλά προβλήματα…και γι αυτά έχω επισκεφτεί και ενημερωθεί από την ιστοσελίδα του ΣΕΑ και όχι μόνο…σας πιστεύω….αλλά πιστεύω και τους δεκάδες συμβασιούχους με χρόνια μα πάρα πολλά χρόνια εμπειρία, που τώρα απολύονται…εμπειρία που κάποιοι συναδελφοί σας οι οποίοι είναι τώρα βασιλικότεροι του βασιλέως και ανήκουν στην παράταξή σας δεν είχαν μόλις μονιμοποιήθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία..έτσι δεν είναι;;;…Πολλοί μάλιστα από τους συμβασιούχους ξεπερνούν σε εμπειρία κι αυτούς που εισήλθαν στην υπηρεσία με τον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό…….ή πάλι δεν ξέρω…. Πείτε μου για να μαθαίνω…. Πιστεύω και είναι η γνώμη ενός απλού ανθρώπου που δεν θέλει να φέρει το τίτλο του επιστήμονα ως τίτλο ευκαιρίας για να δικαιολογήσει κάθε του άλλη μικροεπιστημονική θέση και πιθανώς να απαξιώσει τους συναδέλφους του,(μιλάω γι αυτό το «Πρωτοβουλία Επιστημόνων»…οι άλλοι τι είναι , δεν είναι επιστήμονες;;;) ότι αυτοί οι συμβασιούχοι θα πρέπει κατ’ αρχάς να στελεχώσουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία….Για τους νέους υποψηφίους χρειάζεται να προκηρυχθούν θέσεις που σημαίνει περισσότερες δαπάνες για τον Πολιτισμό….Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθείτε κατά την ταπεινή μου γνώμη…. θα μπορούσε δε να καθιερωθεί η μοριοδότησση μέσω ΑΣΕΠ…γιατί να διαφέρουν οι αρχαιολόγοι από άλλες ειδικότητες;; δεν είναι δικαστικοί…. Αν μάλιστα γίνεται κάθε χρόνο θα φτάσει η στιγμή που θα προσλαμβάνονται και οι νέοι πτυχιούχοι….
  Αλήθεια ποιος βοήθησε ώστε να υπάρχουν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι;Τι έκανε η τότε πλειοψηφία του ΣΕΑ εν έτει 1999,2000, 2001,2002,2003,2004….μη μου αναφέρετε την επιμονή σας στο γραπτό διαγωνισμό…Υπάρχουν σπαρταριστικές και ταυτόχρονα καταδικαστικές για τους τότε συμβασιούχους, δηλώσεις της τότε προέδρου του συλλόγου σας (στο Έθνος;;;)
  που αν δεν κάνω λάθος ήταν στην ίδια παραταξη με σας….Αργότερα όμως όταν τα πράγματα άλλαξαν η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, όπως και τώρα απ’ ότι διαβάζω…
  Αλλά εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα στις περιφερειακές υπηρεσίες και στα προβλήματα που προκύπτουν…Μίλησα για την ειδικότητα που το αναγάγεται σε κυρίαρχο ζήτημα…αλλά που στην πραγματικότητα έτσι όπως φαίνεται από τις απαντήσεις σας το θέμα βρίσκεται αλλού …στον γραπτό διαγωνισμό, που πολλοί από την παράταξήσας δεν καταδέχτηκαν να δώσουν….σε μια εποχή άλλωστε που ήταν άκρως διαβλητοί, και δεν αναφέρομαι σε σας προσωπικά….αφού ουτε ΑΣΕΠ υπήρχε ούτε κάτι άλλο…Κάποιοι αρέσκονται να είναι λίγοι γιατί αυτομάτως θεωρούν ότι αποκτούν και υπόσταση….Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη….κι όπως έλεγε ο Β. Μαγιακόφσκι Κουλτουροφιλισταίικη
  Και εμείς σας χαιρετούμε ….από την μακρυνή επαρχία που ζούμε….αλήθεια έχετε ποτέ ζήσει σε μακρυνή (αληθινά μακρυνή) επαρχία ;;…έτσι για να μαθαίνω ή καλύτερα να μαθαίνουμε….
  Με την ευκαιρία θα ασχοληθώ στο αμέσως προσεχές διάστημα με το Υπουργείο Πολιτισμού και τους συμβασιούχους…περιμένω παρέμβασή σας…Δεν είδα καμμία συμπαράσταση από την παράταξή σας έως τώρα…..και εννοώ πραγματική συμπαράσταση ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ απλά θέλετε να συνεχίσουν ως συμβασιούχοι επειδή κάνουν καλά τη δουλειά τους και κάποιοι τους έχουν στο χέρι;;

 6. Για τον Αστυάνακτα
  Αγαπητέ φίλε/η, κάποια σχόλια ενυπόγραφα για το ανεκδιήγητο και ανυπόγραφο σχόλιο σου.
  α) Από πότε οι μειοψηφίες δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη για τα κοινά? Οι μειοψηφίες από αρχαιοτάτων χρόνων αλλάζουν την πορεία της ιστορίας, ασχέτως εάν οι θέσεις της Πωτοβουλίας σε βρίσκουν σύμφωνο/η ή όχι. β) επειδή προσωπικά ανήκω στους αρχαιολόγους που είχαν την τύχη ή την ατυχία σε νεαρή ηλικία να ειαχθούν στον κλάδο, άκου να μαθαίνεις. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία Αστυάνακτα, και εννοώ κυρίως τις περιφερειακές Υπηρεσίες, όπου εκεί ασκείται το σημαντικότερο έργο της προστασίας των αρχαίων, έχει αποδεδειγμένα ανάγκη από νέο αίμα, αν θέλεις από νεαρούς αρχαιολόγους, που απαλλαγμένοι από λοιπές υποχρεώσεις, δεν θα διστάσουν να αφοσιωθούν στο επίπονο έργο-που να το ξέρεις εσύ?- της μαχόμενης αρχαιολογίας (διαμάχες με δημάρχους, τοπική κοινωνία, καταστροφές αρχαίων, δικαστήρια κλπ). Συμφωνώ και επαυξάνω με την μοριοδότηση της προυπηρεσίας, της κατοχής διδακτορικού ή μεταπτυχιακού, διαφωνώ όμως με την στέρηση από πτυχιούχους του δικαιώματος να εισαχθούν στον κλάδο. Αυτό μόνο ο γραπτός διαγωνισμός το προσφέρει! Σε χαιρετώ και εύχομαι σύντομα να υπηρετήσεις σε περιφερειακή μονάδα του ΥΠΠΟ.

 7. Έχει μεγάλη πλάκα η επονομαζόμενη «πρωτοβουλία επιστημόνων», μειοψηφική (τρίτη στις τελευταίς εκλογές) παράταξη στο Σύλλογο ελλήνων αρχαιολόγων…Είναι εκείνοι οι οποίοι είναι υπέρμαχοι του απαράδεκτου γραπτού διαγωνισμού…Είναι εκείνοι οι οποίοι ήταν κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων αρχαιολόγων….είναι εκείνοι οι οποίοι ως προϊστάμενοι εξέθρεψαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας…είναι εκείνοι πουαρέσκονται σε συμβασιούχους γιατί τους έχουν για υπηρέτες….Τώρα που φαίνεται ότι ο γραπτός διαγωνισμός ξεψυχάει βάλθηκαν να τα βάλλουν με τη κατάθεση φακέλλου για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ…το πρόσχημα οι ειδικότητες…ειδικότητα δεν υπάρχει όταν τελειώνει κάποιος το πανεπιστήμιο…είναι απλά απόφοιτος Ιστορικού αρχαιολογικού με κατεύθυνση την αρχαιολογία….Να αφήσουν τα ύπουλα χτυπήματα σ΄αυτούς που θέλουν να γίνουν μόνιμοι στο ΥΠΠΟ….να κοιτάξουν το εσωτερικό τους…Πρόταση: Να παραιτηθούν από την αρχαιολογική υπηρεσία όσα από τα μέλη της πρωτοβουλίας δεν έδωσαν γραπτόδ διαγωνισμό…Να δώσουν με την πρώτη ευκαιρία σε νέο γραπτό διαγωνισμό(ίσως χρειαστεί να περιμένουν έως και 10 χρόνια)και είμαστε σύμφωνοι να γυρίσουν ξανά στις θέσεις τους….Όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να εργάζονται ως συμβασιούχοι…Τότε θα δικαιούνται να μιλάνε…Αν πάλι προκηρυχθούν θέσεις με μόρια τότε ας καταθέσουν τα διδακτορικά τους….που πολλοί από αυτούς δεν νομίζω ότι έχουν…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: