Αναρτήθηκε από: gkav | 04/01/2009

Αρχαιολογίζων λαϊκισμός….

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τελικά, το σχόλιο του φίλου (το εννοώ…) Αστυάνακτα θα ήταν πολύ αστείο, εάν δεν ήταν τόοοοοοοοσο θλιβερό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
1. Δεν εκπροσωπώ ούτε με εκφράζει απολύτως καμία παράταξη του ΣΕΑ, άλλωστε δεν ανήκω στον ΣΕΑ (κάποτε ανήκα, αλλά αντί να «πριονίζω το κλαδί» κατά την προσφιλή απειλή του ΔΣ του ΣΕΑ, προτίμησα να αλλάξω δέντρο). Τουλάχιστον, δεν είμαι ηχείο κανενός (βλ. http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/)
2. Το γεγονός ότι μία παράταξη μειοψηφεί, δεν σημαίνει ότι «δεν δικαιούται δια να ομιλεί…» (κακό πρότυπο ο Κουτσόγιωργας….), ή ότι δεν μπορεί στο μέλλον να γίνει πλειοψηφική. Ο ΣΥΡΙΖΑ τριτοτέταρτο κόμμα είναι και είναι ελεύθερος να ομιλεί και να διεκδικεί και καλά κάνει στο φινάλε. Μήπως διακρίνω έναν μισοκρυμμένο αυταρχισμό φίλε Αστυαναξ?
3. Η επιστημονική εξειδίκευση μόνο προς όφελος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ο γραπτός διαγωνισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 1-2 χρόνια, με συνυπολογισμό προϋπηρεσίας και άλλων επιστημονικών προσόντων, είναι η μόνη διέξοδος για σοβαρή στελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αυτή ήταν σταθερή άποψη του ΣΕΑ για πολλά χρόνια, εκτός από την τελευταία διετία όπου το ΔΣ σφυράει αδιάφορα και το έχει ρίξει στο ζεϊμπέκικο. (Η ιστοσελίδα του ΣΕΑ έχει να ενημερωθεί δύο-τρείς μήνες…).
4. Ασφαλώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν όλοι όσοι διοικούσαν από διάφορες θέσεις την Υπηρεσία και τον Σύλλογο τα τελευταία 10-15 χρόνια, αν και το πρόβλημα είναι πολύ παλαιότερο. Ασφαλώς όμως και η ευθύνη δεν μπορεί να είναι συλλογική, όπως ο Αστυάναξ υποστηρίζει. Επαναλαμβάνω: μήπως διακρίνω έναν μισοκρυμμένο αυταρχισμό φίλε Αστυαναξ;
5. Ο ΣΕΑ ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Το ΔΣ επιζεί μόνο μέσα από συμβιβασμούς μεταξύ ετερόκλητων συμφερόντων. Αλήθεια, που είναι τα περιβόητα τοπικά συμβούλια, παραρτήματα, κλπ, που ο Πρόεδρος του είχε ευαγγελιστεί; Γιατί δεν ανακοινώνουν ποσοστά συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Γιατί δεν αναφέρουν ποσοστά συμμετοχής των μελών στις συνελεύσεις του Συλλόγου;.
6. Ποια είναι η σύνδεση του ΣΕΑ με την υπόλοιπη αρχαιολογική κοινότητα; Ποιος ενημερώνει τους μελλοντικούς αρχαιολόγους για την κατάσταση στην αρχαιολογική υπηρεσία σήμερα; Και ποια είναι η σύνδεση του ΣΕΑ με τους αντίστοιχους επιστημονικούς ή συνδικαλιστικούς συλλόγους του εξωτερικού;
7. Έχει σκεφτεί κανείς ότι με τον ανώμαλο τρόπο με τον οποίο στελεχώνεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία (πλήρως αποδεκτό από τους «φωτεινούς παντογνώστες» του ΣΕΑ) ουσιαστικά υποβαθμίζεται το πτυχίο. Θα πουν ποτέ την αλήθεια στους άνεργους αρχαιολόγους που κατά εκατοντάδες αποφοιτούν κάθε χρόνο;
8. Με τις τελευταίες παραγράφους του σχολίου του Αστυάνακτα δεν αξίξει να ασχοληθώ. Ο λαϊκισμός συνδυαζόμενος με αφόρητο βερμπαλισμό καταντάει θλιβερός και ανάξιος σχολιασμού.
9. Παρά ταύτα εδώ είμαι και περιμένω να συνεχίσουμε τον διάλογο. Έχουμε πολλά να πούμε….Sui Generis

Advertisements

Responses

 1. Αρχαιολογίζων σνομπισμός….

  Καλή χρονιά στους συντελεστές της σελίδας….
  μερικές απαντήσεις…στον /στην gkav

  1.Δεν μπορώ να μιλήσω για τις παρατάξεις και το ΔΣ του συλλόγου σας, δεν είμαι ο αρμόδιος, παρά μόνο για θέσεις των παρατάξεων που γίνονται γνωστές….τα εσωτερικά σας, ενδιαφέρουν πρώτιστα εσάς… αλλά αλήθεια «αφού άλλαξες δέντρο» όπως δηλώνεις πως είναι δυνατόν να παίρνεις θέση υπέρ μιας παράταξης, να καταδικάζεις τον ΣΕΑ, τον πρόεδρό του, το ΔΣ κλπ….μήπως στην πραγματικότητα δεν άλλαξες δέντρο , αλλά κλαδί;; ….Όντως είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ δεν το έχω κρύψει….πως θα γίνονταν άλλωστε αυτό;;;….τα άλλα περί ηχείου μου ακούγονται φαιδρά και είναι!!….δυστυχώς ή ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο οι πρωτοβουλίες μελών του τον βγάζουν στο προσκήνιο…μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και ο Αστυάνακτας….
  2. Δεν είπε κανείς ότι δεν δικαιούται να ομιλεί μία παράταξη που μειοψηφεί…το αντίθετο…..όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολλοί ότι δεν είναι αυτές οι θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρχαιολόγων….γι αυτό πήρα την πρωτοβουλία και έκανα μία παρέμβαση ….κανένας αυταρχισμός …μακριά από μένα λοιπόν….ούτε όμως και επιβολή της μειοψηφούσας αντίληψης….αυτό αντενδείκνυται για τη δημοκρατία….ονομάζεται ολιγαρχία αν δεν κάνω λάθος…
  3.Δεν υπάρχει καμία εξειδίκευση με το πέρας της φοίτησης …εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι στη Φιλοσοφική σχολή;; Ο γραπτός διαγωνισμός δεν ζητάει εξειδίκευση…σύμφωνα με τον τελευταίο είσαι ότι δηλώσεις…Είμαι κατά του κάθε γραπτού διαγωνισμού ο οποίος υποβαθμίζει τις προπτυχιακές σπουδές….και υποβαθμίζονται όταν καλείσαι να εξεταστείς σε γνώσεις γενικές….λες και δεν έχεις σπουδάσει …με ερωτήσεις που θα ήταν κατάλληλες για τηλεπαιχνίδια… οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο της υπηρεσίας…ή κάνω λάθος;;
  4. Είναι ντροπή να μιλάμε για γραπτούς διαγωνισμούς τη στιγμή που δεκάδες συμβασιούχοι του Υπουργείου με πολυετή εμπειρία πετάγονται στους δρόμους…. Θα ξέρεις από συμβασιούχους είμαι βέβαιος….. θα έχεις δει πολλούς, νέους μεγαλύτερους παντρεμένους, παντρεμένες, μανάδες με αισχρές εργασιακές θέσεις που πληρώνονται όταν εκταμιεύονται τα χρήματα…. που όταν βγήκαν στη δουλειά ήταν μικροί και μεγάλωσαν …τι θα γίνει με αυτούς… θα τους προσπεράσει η Υπηρεσία …θα πάει σε άλλους και μετά σε άλλους όπως έκανε από το 1992 έως το 2006;;; Δεν ξέρω αν εγώ λαϊκίζω, αλλά αν δεν μιλάς από πολυτέλεια….(τολμώ να πω), μιλάς γιατί βλέπεις μόνο σ’ ένα μικρόκοσμο που είναι μακριά από την κοινωνία και τις ανάγκες της….
  5. Για τις τελευταίες παραγράφους το σχολίου μου που χαρακτηρίζονται από σένα αφόρητοι βερμπαλισμού… μάλλον έπεσα μέσα σε ότι λέω….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: