Αναρτήθηκε από: gkav | 16/01/2009

Γιατί είμαι εδώ….

Κάποιοι από τους επισκέπτες του μπλόγκ, θα αναρωτηθούν ίσως γιατί αποφάσισα τώρα να αναρτήσω τις απόψεις μου στο Διαδίκτυο. Αρκετοί φίλοι (άλλοι άσπονδοι, άλλοι ειλικρινείς…) εδώ και χρόνια προβληματιζόμασταν σχετικά με το πως θέλουμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία που είναι, δίχως αμφιβολία ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, αν και κάποιοι στην πορεία λοξοδρόμησαν. Άλλωστε στην Αρχ. Υπηρεσία αφιερώνουμε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.
Το μπλόγκ αυτό δεν έχει άλλο σκοπό παρά να κρίνει και να σχολιάσει αυτά που συμβαίνουν στην Αρχ. Υπηρεσία. Προφανώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο (όπως ο Αστυάνακτας…), μπορούμε όμως με τη στάση μας να επηρεάσουμε πρόσωπα και πράγματα του άμεσου και καθημερινού επαγγελματικού μας περιβάλλοντος. Μπορούμε να αντιδράσουμε στην αναξιοκρατία, τον κομματισμό, τον νεποτισμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, την κατάρρευση της ιεραρχίας, και, τελικά, σε όσα βαρύνουν την καθημερινή μας δράση μέσα στην Αρχ. Υπηρεσία;
Και μία εξήγηση, χωρίς περιστροφές. Το γεγονός ότι τάσσομαι αταλάντευτα υπέρ του γραπτού διαγωνισμού δεν σημαίνει ότι υποτιμώ τους συναδέλφους που έτυχε να βρεθούν στην Αρχ. Υπηρεσία με άλλους τρόπους.
Υποστηρίζω όμως ότι ο μόνη ευθεία οδός, αφενός για την διαρκή στελέχωση του ΥΠΠΟ με ικανούς και ειδικευμένους επιστήμονες και αφ’ ετέρου η μόνη αξιοκρατική και αξιοπρεπής διαδικασία που δεν προϋποθέτει εξάρτηση από πολιτικούς, κυβερνητικούς συνδικαλιστές αρχαιολογίζοντες πολιτικούς ή πολιτικάντηδες αρχαιολόγους, είναι η ανοιχτή σε όλους, μα όλους, διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού.
Μόνο αυτή εξασφαλίζει διαρκή και αξιοπρεπή εργασιακή σχέση με το ΥΠΠΟ, διασφαλίζει την διαρκή ανανέωση και τελικά κατοχυρώνει το κύρος της ίδιας της Αρχ. Υπηρεσίας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: