Αναρτήθηκε από: gkav | 08/02/2009

Κατόπιν ενεργειών μας….εισακουστήκαμε

Παρακάτω διαβάστε το σχετικό διαβιβαστικό και το έγγραφο που έστειλε ο ΣΕΑ στον Σαμαρά σχετικά με το διορισμό αναπληρωτή Γ.Δ. και των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου, δηλαδή μία απλή διοικητική πράξη στην αρμοδιότητα του Υπουργού. Τα παραθέτω επειδή η ιστοσελίδα του ΣΕΑ έχει να ενημερωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο…

Ο τονισμός με μαύρα γράμματα είναι δικός μου (μαζί με την απορία από ποίους και με ποίο τρόπο θα αναστυλωθεί το πεσμένο ηθικόν της Υπηρεσίας) . Τα σχόλια δικά σας. Το διαβιβαστικό φέρει ημερομηνία 4 Απριλίου 2009….

1. Το διαβιβαστικό:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Αθήνα,4/4/2009

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας κοινοποιούμε το έγγραφο που είχαμε αποστείλει προς την πολιτική ηγεσία για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων αλλά και των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου. Η παρέμβασή μας εισακούστηκε όπως γνωρίστηκε από τον νέο υπουργό κ. Σαμαρά, με την τοποθέτηση της κας Μ. Βλαζάκη στην Γενική Διεύθυνση.

Για το ΔΣ του ΣΕΑ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Αθανασούλης Άλκηστη Παπαδημητρίου

και 2. Το έγγραφο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 134 -136, 105 53 Αθήνα – τηλ.: 210 32 52 214. http://www.sea.org.gr

Αθήνα, 29-1-2009
Αρ. Πρωτ.: 18

ΠΡΟΣ Τον κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Πολιτισμού
ΚΟΙΝ. 1. Κύριο Θεόδωρο Δραβίλλα
Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ
2. Τα Μέλη του Σ.Ε.Α

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκε την απόφασή σας να εφαρμόσετε τον νόμο στην υπόθεση της επιλογής του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μετά από μια περίοδο έντονης απαξίωσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ειδικότερα των αρχαιολόγων του ΥΠΠΟ από την πολιτική ηγεσία, η εφαρμογή του νόμου και η έμπρακτη εμπιστοσύνη στην διοικητική ιεραρχία αποτελούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει η αρχαιότερη υπηρεσία του ελληνικού κράτους και να συνεχίσει το έργο της μέσα στην, ούτως ή άλλως, δυσμενή συγκυρία.

Εκλαμβάνοντας την απόφασή σας ως δείγμα γραφής, προσδοκούμε στενή συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναστήλωση του κύρους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του ηθικού των εργαζομένων σε αυτή.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.,
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Αθανασούλης Άλκηστη Παπαδημητρίου

Advertisements

Responses

 1. Θα ήθελα να σας στείλω την προσωπική μου απάντηση στο συγχαρητήριο έγγραφο του ΣΕΑ. Αν την κρίνετε ενδιαφέρουσα την αναρτάτε.

  «Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Επιτέλους μετά από πολύ καιρό απραξίας το ΔΣ του ΣΕΑ επανήλθε στο προσκήνιο με μία επιστολή αντάξια του κύρους των προσώπων που το υπηρετούν. Ας είναι η τοποθέτηση της κας Βλαζάκη, αφορμή και αιτία για να στοχοθετήσουμε εκ νέου κοινούς αγώνες για την προστασία του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με μοναδικό κριτήριο την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να χαιρετίσω την τοποθέτηση της κας Βλαζάκη στη θέση της αναπληρώτριας Γενικής Δ/ντριας και να ευχηθώ να έρθουν για όλους ημέρες προσωπικής και υπηρεσιακής ευημερίας.
  Με τιμή
  Αθανασία Ψάλτη
  ΙΑ’ ΕΠΚΑ «


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: