Αναρτήθηκε από: gkav | 23/02/2009

Περι-στύλου και ανωνύμου γραφίδος

Έφτασε στα χέρια μου επιτέλους! Το περίμενα, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, με έκδηλη αγωνία. Θα κυκλοφορήσει, δεν θα κυκλοφορήσει; Τελικά κυκλοφόρησε το δωρεάν και χλιδάτο 6ο τεύχος του περιοδικού της ΠΟΣΥΠΠΟ «Περίστυλον». Δεν θα σταθώ στην αδιάφορη, όπως πάντα, ύλη του, εκτός από το τελευταίο άρθρο, το «ανυπόγραφο» φυσικά. Εκεί γίνεται επίθεση, που φυσικά απηχεί τις απόψεις της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού, σχετικά με τις ενέργειες περί προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Σαλαμινομάχων από πλευράς της ΚΣΤ ΕΠΚΑ και της διευθύντριάς της κ. Ε. Λυγκούρη-Τόλια. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ώθησε το ΠΕΡΙΣΤΥΛΟΝ στην προσωπική και «ανυπόγραφη» επίθεση κατά της κ. Λυγκούρη, ή ποιός είναι αυτός που έχει δίκιο ή άδικο. Με ενοχλεί όμως η ανωνυμία, που χρησιμοποιεί τις σελίδες ενός περιοδικού (και συνδικαλιστικού οργάνου;) γιά προσωπική (έτσι μου φαίνεται) επίθεση κατά της Διευθύντριας της ΚΣΤ ΕΠΚΑ. Αν υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα και παράβαση του νόμου περί της Προστασίας των Αρχαιοτήτων, υπάρχει και η οδός της δικαιοσύνης.
Επιπλέον, έχω μερικές απορίες.
1. Το περιοδικό, που σύμφωνα με εξαγγελία του Προέδρου της ΠΟΣΥΠΠΟ (τρισέλιδη-στο σαλόνι!!! συνέντευξη του παρολίγον πολιτευτή στη Β’ Πειραιώς Γιάννη Τσακοπιάκου 1ο τεύχος, σελ. 17-19) «είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, αφού σκοπεύουμε με χορηγίες και διαφημίσεις να καλύπτουμε το κόστος έκδοσής του», έχει δημοσιεύσει ισολογισμό ή οικονομικό απολογισμό, γιά να μάθουμε τους χρηματοδότες του;
2. Ποιά είναι η οργανική σχέση συγκεκριμένων συντελεστών της έκδοσης με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του;
3. Η ιστοσελίδα http://www.peristylon.gr έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί. Γιατί;

Περισσότερη βιβλιογραφία γιά το ΠΕΡΙΣΤΥΛΟΝ, βλ.
http://www.iospress.gr/iospress/iospress200803.htm

http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080217.htm

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=45613668


Σχόλια

  1. Οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ θα πεινούν όσο εμείς τούς αφήνουμε να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε σκουπίδια, σε γκλαμουριές, σε πολυτελή εγκαίνια και κυριλέ εμφανίσεις που εξυπηρετούν φτηνές μικροπολιτικές και σε ό, τι διασπά τον Ενιαίο Φορέα – όπως λ.χ. τα λεγόμενα Ταμεία Διαχείρισης – και βεβαίως όλους εμάς. Όχι δεν πρέπει να νιώθουν ελεύθεροι να δημοσιεύουν, ούτε να κάνουν ό,τι θέλουν. Βεβαίως και είναι ελεύθεροι! Δημοκρατία έχουμε, αλλά όχι να νιώθουν και ελεύθεροι! Ας ντραπούν και λιγάκι επιτέλους! Φίλτατη Nancy, σκέψου ότι η δική τους ελευθερία (ασυδοσία) στερεί τη δική μας!

  2. Δεν το είδα ακόμη το Περίπτυστον. Θα διαφωνήσω όμως. Σε μία δημοκρατική κοινωνία ζούμε και ο κάθε ανόητος έχει διακαίωμα, εφόσον εξασφαλίζει πιστώσεις να δημοσιεύει σκουπίδια. Ας μην τα διαβάζουμε και ας μην εκλέγουμε τους σκουπιδολάγνους στα συλλογικά όργανα μας. Φίλη Τίνα, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ θα πεινούν πάντα ανεξαρτήτως Περίπτυστου. Είναι ο μόνος τρόπος χαλιναγώγησης της μάζας. Πεινάς, δεν σηκώνεις κεφάλι. Αλλά είπαμε έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας. Θα επανέλθω όμως μόλις ξεφυλλίσω το πόνημα.

  3. Γιατί δεν στέλνετε ΟΛΟΙ πίσω αυτήν την γκλαμουριά που αυτοαποκαλείται περίστυλον αντί περίπτυστον? Να απαιτήσουμε τα κονδύλια που ξοδεύονται για την ‘χλιδάτη’, όπως πολύ σωστά λέτε, έκδοσή του για να καλυφθούν κάποια από τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ! Εμείς είμαστε κάτω από το όριο της φτώχειας. Τι πράγματα είναι αυτά? Καλά δεν ντρέπονται?

  4. Θα προσπαθήσω σύντομα να το κάνω

  5. Παράκληση: Αν μπορείτε «ανεβάστε» το συγκεκριμένο άρθρο.


Σχολιάστε

Kατηγορίες