Αναρτήθηκε από: gkav | 21/04/2009

Τακτοποίηση ημι-υπαιθρίων…..

Χριστός Ανέστη σε όλους μας και εδώ είμαστε πάλι. Από μέρες ήθελα να σχολιάσω την πρόσκληση στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΑ (δείτε την εδώ: http://www.sylellarxeol.blogspot.com/). Δεν το έκανα, επειδή περίμενα πρώτα να γίνει και να δώ τι θα απογίνει. Ουσιαστικά πρόκειται γιά το πρόγραμμα δράσης της του ΣΕΑ γιά την νέα χρονιά (θα μπορούσε να είναι κάθε χρονιάς….). Υποδέχομαι το επίσημο ιστολόγιο του ΣΕΑ, αλλά δεν βλέπω εκεί μέσα διάλογο, ελπίζω και ειλικρινά εύχομαι σύντομα να ξεκινήσει.

Εκτός από γενικόλογα αιτήματα με τα οποία, εκ πρώτης όψεως, δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, ας περάσουμε σε πιό ειδικά θέματα, κυρίως αυτά που αφορούν στη λειτουργία του ΣΕΑ και τη στελέχωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Κατ’ αρχήν ερωτώ, το ποσοστό συμμετοχής επί του συνόλου των εγγεγραμμένων και οι αποφάσεις της ΓΣ, έχουν ανακοινωθεί στις δύο ιστοσελίδες του ΣΕΑ για να μάθουμε πόσοι αποφασίζουν και γιά ποιούς; Όχι βεβαίως.

Σε διάφορα σημεία της πρόσκλησης γίνεται λόγος γιά «πλήρη στελέχωση» της Υπηρεσίας, «πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων», «πρόγραμμα μονιμοποίησης των αορίστου χρόνου συναδέλφων», κ.ο.κ.

Αλλά πέραν του γενικού αιτήματος, πώς θα γίνει αυτό ρε αδέρφια; Με ποιά διαδικασία; Γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικούντες τον ΣΕΑ, ότι πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπουν μονιμοποιήσεις, αλλά προτιμούν να χαϊδεύουν τα αυτιά των συναδέλφων αορίστου χρόνου, όσων από αυτούς, τέλος πάντων, συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται.

Είδατε πουθενά στην πρόσκληση, έστω και γιά μία φορά, την λέξη αξιοκρατία, είδατε πουθενά να μιλούν γιά πάγια και τακτή διαδικασία πρόσληψης νέων αρχαιολόγων στην Υπηρεσία;

Οοοοοοοχι βεβαίως. Θέλουν να συντηρήσουν απαράλλακτο το υπάρχον ανώμαλο καθεστώς, και ξέρετε τον λόγο; Είναι ακριβώς αυτή η ανέξοδη λαϊκίστικη «ρητορική» που τους συντηρεί και θα συνεχίσει να τους επιτρέπει να διοικούν τον ΣΕΑ και να τον οδηγούν με ασφάλεια στην κατηφόρα της ανυποληψίας.

Αλήθεια τι πάει να πεί «πρόγραμμα μονιμοποίησης των αορίστου χρόνου συναδέλφων»;

Εμένα πάντως μου θυμίζει τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις γιά την «τακτοποίηση» των ημι-υπαίθριων στις πολυκατοικίες. Το κάνουν απλώς για να μαζέψουν λεφτά, και όχι για να τιμωρήσουν μία εξόφθαλμη πολεοδομική παράβαση.

Είναι σαφές πώς τους προύχοντες του ΣΕΑ δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα της μονιμότητας με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Λατρεύουν να παίζουν με τις λέξεις (π.χ. τακτοποίηση, ρύθμιση κλπ), αλλά ας μην παίζουν και με τη νοημοσύνη των μελών του ΣΕΑ.

Advertisements

Responses

 1. Tακτοποιήθηκε και το τέρας Μall στην Ομορφοκλησσιά στο Γαλάτσι με απόφαση του ΚΑΣ. Πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και εμείς σιωπούμε και πάλι. Τί λέτε για όλα αυτά; Εγώ πάντως ντρέπομαι για μία ακόμη φορά για το ΚΑΣ. Θα κάνουμε κάτι για το μνημείο ή θα το αφήσουμε και αυτό στους καρχαρίες; Είναι καιρός να αρχίσουμε τις κινητοποιήσεις.

 2. Aγαπητέ Γεώργιε,

  Σου συστήνω το blog: http://www.vardaraxios.wordpress.com
  φκειαγμένο από έναν σκοπιανό συνέδελφο ακτιβιστή, πού λόγω της τιμάς και συνεπούς στάσεώς του είχε ενγκλεισθεί προσφάτως (28-1 έως 9-3-2009) επί 40ήμερον σε σταλινικού τύπου ψυχιατρείο υπό του φασιστικού καθεστώτος G[u]ru[r]evski.

 3. Κάποτε, αγαπημένε μου φίλε Μπαλατσούκα , τα φώναζα στις κρίσιμες Συνελεύσεις του ΣΕΑ, πώς το μακρύ χέρι της κομματικής ιντελλιγκέντσιας (και όχι της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με την κυριολεκτική σημασία του όρου), καθώς και της υπηρεσιακής συναλλαγής, θα εισέβαλε στον ΣΕΑ. Τώρα που τον άλωσε, τα λόγια περιττεύουν και οι πράξεις δεν αρκούν. Τότε που έπρεπε να δράσουμε, δεν το κάναμε. Οι περισσότεροι από μας σίγησαν. Όσοι τότε μίλησαν χαρακτηρίστηκαν γραφικοί, συντηρητικοί, ελίτ, κλπ…
  Έτσι έχουν τα πράγματα: ό,τι πληρώνεις, παίρνεις…ή στερνή μου γνώση νά σ’ είχα πρώτα….(επειδή αλλιώς είχαμε φανταστεί τον ΣΕΑ και αλλιώς τον βλέπουμε σήμερα….)
  Sui Generis

 4. Αγαπητέ Γεώργιε,

  Συγχαρητήρια κατ’ αρχήν για το blog. Eμένα προσωπικά η ανακοίνωση του ΣΕΑ της 18ης Δεκεμβρίου 2008 με έκανε να πάρω τα βουνά, μνησθείς ημερών αρχαίων. Πρώτη φορά ο αρχαιολογικός λόγος κατήντησε κομματικός, ιδεοληπτικός, άλογος. Φανερά εδίδετο η εντύπωση πώς ο Σύλλογος ενδεχομένως συντάσσεται με τους αναρχοάπλυτους, αναρχοφασίστες, την στιγμή που αυτή επιχειρούσαν να πυρπολήσουν το ΥΠΠΟ (διατηρητέο…το κτίριο), την Αρχαιολογική Εταιρεία, είχαν ήδη πυρπολήσει διάφορα διατηρητέα των Αθηνών και εάν δεν κάνοω λάθος είχαν επιχειρήσει να πυρπολήσουν και το Εθνικό Μουσείο!!!! Επίσης εζητείτο η απομάκρυνση της διμοιρίας φρουρήσεως του ΥΠΠΟ (προφανώς, θα έλεγε κανείς προκειμένου να διευκολυνούν στο έργο τους οι αναρχοάπλυτοι)…Και ώ της μοίρας: Λίγες εβδομάδες μετά συμβαίνει η απόπειρα δολοφονίας του ειδικού φρουρού, ο οποίος ακόμη αναρρώνει… Αν εγφώ ήμουν της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής και δεν ήξερα τι συμβαίνει στο 15μελές του Συλλόγου μας θα υποπτευόμουν συνεργασία του ΔΣ μας με τους επίδοξους φονιάδες.
  Πρέπει κάποιοι να μάθουν πώς εισήλθαν σε ένα Σύλλογο, που φιλοδοξεί, μέσα στο γενικό χαμό, να μήν είναι ούτε κομματική συνεδρίαση, ούτε συνεδρίαση της Βουλής, ούτε φοιτητική Συνέλευση. Και ότι όποιος κουβαλά από το σπίτι του στο ΣΕΑ σάπια ψάρια ας ταϊσει με αυτά τις γάτες του δρόμου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: