Αναρτήθηκε από: gkav | 19/07/2009

Ξέρει κάτι;

Κυκλοφόρησε το νέο πολυτελές «Περίστυλον» (τεύχος 7ο, Ιούνιος 2009), όπως πάντα με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη, κλπ, κλπ, κλπ…..
Ανάμεσα στα άρθρα και αυτό (τετρασέλιδο παρακαλώ!!!) της Δρ. Έλενας Κόρκα, σχετικά με το Σύμπαν που είναι δικό μας και πρέπει να το ανακαλύψουμε…
Η αρθογράφος υπογράφει ως «Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων Προστασίας και Τεκμηρίωσης Πολιτιστικών Αγαθών».
Απορία! Η εν λόγω νέα Υπηρεσία του ΥΠΠΟ, μόλις την περασμένη εβδομάδα ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε και στά έγγραφα που πρόλαβε να αποστείλει η αρθογράφος υπογράφει ως «αντ’ αυτής», αφού δεν έχουν γίνει ακόμη οι από καιρό αναμενόμενες νέες κρίσεις των Διευθυντών.
Άραγε λοιπόν η κ. Κόρκα ξέρει κάτι παραπάνω από τους κοινούς θνητούς και προεξοφλεί το αποτέλεσμα κρίσης που ακόμη δεν έχει γίνει;
Πώς το είπε κάποιος σοφός; Όταν επιθυμείς κάτι ποοοολύ, όλο, μα όλο, το Σύμπαν (μαζί και οι κατάλληλοι μηχανισμοί, όχι βέβαια των Αντικυθήρων..) συνωμοτούν για να το επιτύχεις…

Advertisements

Responses

 1. @ Χριστόφορος

  Η ανέλιξη μιας κατηγορίας υπαλλήλων (μονίμων εν προκειμένω) με αδιαφανείς διαδικασίες και νεφελώδη κριτήρια δεν συνηγορεί υπέρ του να μπούμε όλοι μέσα και να γίνουμε αορίστου χρόνου, οσονούπω εξίσου ανελίξιμοι με τους μονίμους.

  Άδικο το ένα, άδικο και το άλλο. Και κυρίως καταστροφικό για τα αρχαία και την επιστήμη, που (υποτίθεται ότι) υπηρετούμε.

  Εδώ μερικοί αορίστου χρόνου έχουν την βλέψη, λόγω εντοπιότητας και ανυπαρξίας διοίκησης των Εφορειών τους, να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη, καίτοι μονιμοποιημένοι μόλις το σωτήριον 2005.

  Τώρα που λείπει κόσμος υπάρχει πάρκινγκ και για τα καλάμια πάντως.

  Μόνο που πρέπει να κοιτάξουν λίγο πώς σκάβει κανείς, πώς μελετάει, αντί να προβάλλουν αγωνιστικές δάφνες.

  Ομοιότητες και αντιστοιχίες με την πραγματικότητα είναι απλώς συμπτωματικές.

 2. Επανέρχομαι στην Elpis και επιστρέφω το έλεως ή το έλος της πιθανής άγνοιας που έχετε. Αφενός ο καθένας γράφει ότι θέλει. Πραγματικά, ενοχληθήκατε φαίνεται για τον αξιοθρήνητο ΣΕΑ ή για το πόσους θα βολέψει ο νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ των αρχαιολόγων. Σας συνιστώ να διαβάσετε προσεκτικά την τελευταία προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού και θα καταλάβετε. (Για την ίδια θέση διαφορετικά προσόντα). Αλήθεια για πείτε μας πως ο ΣΕΑ μόνιμος θιασώτης του γραπτού διαγωνισμού δέχτηκε να γίνει με μοριοδότηση και μάλιστα με προαπατούμενο πτυχίο (άκουσον, άκουσον ecdl, κλπ). Γιατί όμως; Μήπως έλαβαν μέρος στενά συγγενικά πρόσωπα «παραγόντων του ΣΕΑ». Αν δεν τα γνωρίζετε καλό είναι τα μάθετε και μετά να κάνετε κριτική. Έλεος!!
  Όσο για τον chairephanes σχετικά με την εξέλιξη των αορίστου για ποια κριτήρια μιλάτε; για κριτήρια που θα βάλει το ΥΠΠΟ; Ανατρέξτε στο νόμο 2738/ 1999 άρθρο 14 όταν οι αορίστου έγιναν μόνιμοι με μια απλή αίτηση. Τώρα αυτό είναι και δίκαιο και ανώδυνο. Όπως φαίνεται επειδή υπερασπίζεστε και την αξιοκρατία δεν μας λέτε πόσοι μόνιμοι μπήκαν με διαγωνισμό στο ΥΠΠΟ; Μήπως κάποιοι τα τελευταία χρόνια έφτασαν στο βαθμό Α΄από το πουθενά. Μάθετε και τα ξαναλέμε.

 3. Αν και δεν έχει σχέση με το θέμα:

  Η βαθμολογική εξέλιξη των αορίστου χρόνου θα γίνει με κριτήρια ή άνευ τούτων (alla greca); Έχει ανακοινωθεί τίποτε παραπάνω από την «απλή» και «ανώδυνη» αυτή εξαγγελία;

  Χαράς ευαγγέλια για εκείνους, που έχουν βλέψεις ανελίξεως, και μάλιστα ταχίστης, καίτοι μονιμοποιημένοι μόλις από το 2005.

  Θα γελάσουμε πολύ οσονούπω, με και χωρίς εισαγωγικά.

  Το Καποδιστριακό, όπως και όλα τα εδώ Πανεπιστήμια σε τελική ανάλυση, διάγουν εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτοεξευτελιζόμενα. Μια ακόμη απόδειξη είναι το πρόσφατο σκάνδαλο – που κανείς δεν το περίμενε… – με τις παρατάξεις στο ΑΠΘ.

 4. @ Elpis
  Ο Sui Generis είναι (ακόμη) εδώ και περιμένει την σημερινή συνεντευξη τύπου του ΣΕΑ

 5. O suis generis λείπει διακοπές και ο καθένας γράφει΄ό,τι θέλει. Έλεως christoforos.

 6. Αν και διάβασα το Περίστυλον δεν το αντιλήφθηκα. Αξιοσημείωτη παρατήρηση. Αν και για τους γνωρίζοντες του ΥΠΠΟ, η ουσία δεν είναι αυτή. Περαιτέρω η εν λόγω είναι και αρκετά συμπαθής. Για να πάω στο θέμα περί βαθμολογικής εξέλιξης των αορίστου χρόνου που θα περάσει ο Παυλόπουλος. Οι πρώτοι μόνιμοι υπάλληλοι που θα καταφύγουν στα δικστήρια θα είναι οι μόνιμοι αρχαιολόγοι του αξιοθρήνητου Σ.Ε.Α.

  Υ.Γ 1 Να δούμε πόσους θα βολέψει τώρα ο νέος νομιμοφανής διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για αρχαιολόγους

  Υ.Γ 2 Σε δύο περιφερειακές υπηρεσίες της Πελοποννήσου δύο κυρίες οι οποίες ανύπαρκτες στο παρελθόν τα τελευταία χρόνια (επί Ν.Δ) μιλάνε κάθε μέρα με το γραφείο Υπουργού και την έχουν δει γενικές

 7. Επιμένω ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα πρόσωπα, αλλά στους θεσμούς. Εγώ φερ’ ειπείν ήθελα από μικρός να γίνω γεωλόγος πρόεδρος επιτροπής Μουσειολογικής έκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου. Μπορώ? Ήθελα επίσης να γίνω Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης και να ευτελίζομαι μπροστά σε κάθε πολιτικό ανθρωπάριον που για να εξυπηρετήσει το τρισάθλιο παπαδαριό, διατάσσει cut σε παραγωγές του Γαβρά, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο θα έχει ακριβοπληρώσει. Μπορώ?
  Δεν μπορώ επειδή είμαι ταπεινός έλλην αρχαιολόγος – το elpis, αναφέρεται στην ελπίδα που τελευταία μεν, έχει πεθάνει δε- ο οποίος μοχθεί καθημερινά σε έναν ανίερο στίβο να αποδείξει τα αυτονόητα. Η βλακεία τους ωστόσο δεν θα με αγγίξει.

 8. Γκάφα βιασύνης, τώρα είδα το εΡίτιμη..

 9. @Elpis
  Παρεξήγηση. Αν είχατε και ένα emoticon στο τέλος της πρότασης, θα το είχαμε αντιληφθεί. Επειδή το έχουμε ξανακούσει το «επιχείρημα» με κάθε σοβαρότητα, χτυπήσατε ευαίσθητη χορδή.

  @chairephanes

  «επίτιμη διδάκτωρ», πολύ καλό! Την γλωσσοφάγαμε την κυρία, ακόμη δεν έχει στεγνώσει η σαμπάνια στα ποτήρια από την ορκωμοσία της :). Προτείνω ο όρος επισημοποιηθεί για τέτοιου είδους διδακτορικά. Αναμένω τη δημοσίευσή της στις μονογραφίες του ΑΔ…

 10. Να μιλήσω σοβαρά, αφού κανείς δεν κατάλαβε το χιούμορ μου. Όταν το Καποδιστριακό αυτοευτελίζεται, καλύτερα να το ρίξουμε στα άστρα…

 11. @Elpis

  Η ερίτιμη κ. διδάκτωρ του Καποδιστριακού θα έπρεπε να σεβαστεί εμάς και κυρίως τον εαυτό της πρώτα, αντί να αφήνει τέτοιου είδους γραπτά. Scripta manent έλεγαν κάποτε.

 12. Διορθώσεις
  » Ή η κυρία»
  «ανακοίνωση»

 13. Καλημέρα.
  Ή κυρία δεν κατάφερε να ελέγξει την χαρά της για τη λήψη των νέων καθηκόντων της και έτρεξε να μας το ανακοινώσει από πριν, ή προσπάθησε να προλάβει τις εξελίξεις πριν μπει κάποιος υποψήφιος στην κούρσα.
  Αναμένοντας την επίσημη ανακοινώση…

  @αστυάνακτας
  Για πείτε, για πείτε…

  @Elpis
  Ε, και; Σοβαρά μιλάτε;

 14. H Κυρία στην οποία αναφέρεται το άρθρο είναι διδάκτωρ του Καποδιστριακού. Σεβασμός δεν βλάπτει…

 15. Να που ο Coelho πάει ασορτί και με την τωρινή κατάσταση του ΥΠΠΟ. Επιτέλους λίγη λογοτεχνία. ποτέ δεν έβλαψε σε τελική ανάλυση … :p

  Τα πράγματα έχουν γίνει, καθώς φαίνεται, πιο απροκάλυπτα και ωμά, όθεν η καραμέλα «όλα στο φως» που επαναλαμβάνεται από νυν κυβερνητικούς έχει μια χαρά βάση.

 16. Ξέρει κι άλλα…ξέρει κι άλλα…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: