Αναρτήθηκε από: gkav | 05/10/2009

Ψήφος απελπισίας

Είμαστε σε αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης για τον πολιτισμό (αφού γιά αυτόν δεν ακούσαμε τίποτε σε όλη την προεκλογική περίοδο), αλλά και του ονόματος του νέου ή της νέας υπουργού Πολιτισμού.
Έχω όμως να παρατηρήσω τούτο. Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών δεν ήταν ψήφος καταδίκης της πολιτικής της ΝΔ, ούτε υπερψήφιση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, αυτά τα δύο κόμματα μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Αυτοί που καταδίκασαν το ΠΑΣΟΚ του Χρηματηστηρίου, την Ν.Δ. του Βατοπεδίου, και την SIEMENS και των δύο, αυτοί είναι οι απελπισμένοι που αναζητούν σωτηρία σε νέο πάτρωνα. Γιαυτό έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ αυτό το ανέλπιστο ποσοστό.
Όμως ό,τι φουσκώνει εύκολα, ακόμη πιό εύκολα ξεφουσκώνει. Και αυτό ας το θυμούνται αυτοί που έρραψαν κιόλας το κυβερνητικό φράκο. Το πεινασμένο για εξουσία βλέμμα ορισμένων από αυτούς χτές το βράδυ τα έλεγε όλα. Πεντέμισυ χρόνια στην αντιπολίτευση ήταν πάρα πολλά για αυτούς.
Με την χτεσινή μας ψήφο είπαμε στον Παπανδρέου σώσε μας. Σε καταδικάσαμε δύο φορές αλλά τώρα, ναι, σώσε μας.
Γρήγορα όμως η ψήφος θα μεταβληθεί, μόλις αρχίσουν τα νέα πράσινα σκανδαλάκια, σε οργή.
Γιαυτό ήταν ψήφος απελπισίας…..

Advertisements

Responses

 1. Για τον Ληγμένο,
  Συμφωνώ με την αποκατάσταση όλων των συναδέλφων των οποίων η μονιμοποίηση εκκρεμεί. Το έγραψα εξάλλου στην πρώτη παρατήρησή μου την οποία προφανώς δεν διαβάσατε. Ωστόσο είναι απαράδεκτο να απεμπολούμε τα νόμιμα διακιώματά μας. Αυτό καταστρατηγεί βασικά εργασιακά δικαιώματα. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σας.

 2. Αγαπητέ sui generis, επειδή όντως κοντεύει να με πείσει η κυρία Nancy ότι οι παρεμβάσεις μου είναι βαρετές, θα ήθελα την δική σας γνώμη για την παρακάτω μικρή ιστορία, ώστε να γνωρίζω και εγώ και να μη σας ξαναενοχλήσω.
  Συνάδελφος με διδακτορικό από το 1995, εργάζεται στην υπηρεσία από το 1993 έως τον Οκτώβρη του 2008 (φυσικά με διακοπές) οπότε και απολύθηκε μετά την αρνητική των ασφαλιστικών, ΔΕΝ έχει πληρωθεί το δώρο χριστουγέννων του 2008.
  Κατά την διάρκεια των 16 χρόνων εργασίας, εκτός από το μεγάλωμα δύο παιδιών, φρόντισε να τελειοποιήσει Γερμανικά και Γαλλικά (Αγγλικά τα είχε από πριν), εσχάτως δε σύρθηκε για να αποκτήσει πτυχία κομπιούτερ. Συμμετείχε με ίδια έξοδα σε δύο συνέδρια στο εξωτερικό και πάνω από πέντε στην Ελλάδα, ενώ αλώνισε πεδιάδες και βουνά με προσωπικό αμάξι για αυτοψίες και ανασκαφές και ούτε που διανοήθηκε να ζητήσει φράγκο για βενζίνη (πόσο μάλλον να το θεωρεί και δεδομένο). Τώρα επιτέλους ξαναεργάζεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
  Κύριε Sui generis, αν τα βρίσκετε αυτά μη ευπρεπή και βαρετά και έξω από την θεματολογία σας, σας παρακαλώ ενημερώστε με, γιατί αρχίζω και πιστεύω πλέον βαθιά ότι ο εχθρός δεν είναι έξω από τα τείχη…

 3. Ήρεμα συνάδελφοι, ήρεμα. Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε όλους και σε όλα, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ευπρέπειας και πολιτισμένου διαλόγου. Sui Generis

 4. Κον Ληγμένο,
  Είστε εκτός θέματος, προφανώς άνευ αντικειμένου και συνεπώς΄βαριέμαι να σχολιάσω τα σχόλια σας. Καλημέρα σας.

 5. Αγαπητή κυρία Nancy, αν το μπλογκ ανήκει σε κάποιο κλειστό κλαμπ το οποίο λογοκρίνει και θέτει το ίδιο τα ερωτήματα και τις απαντήσεις, τότε ναι, βρίσκομαι σε λάθος μπλογκ. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να με ενημερώσει και να με προστατέψει ο υπεύθυνος του μπλογκ. Σε κάθε άλλη περίπτωση λυπάμαι πολύ που βλέπουμε διαφορετικά πράγματα κοιτώντας στην ίδια κατεύθυνση, αλλά και χαίρομαι επειδή έτσι πρέπει να συμβαίνει.
  Κατά τα άλλα, μου θυμίζετε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που κατάφερναν να παίρνουν αυξήσεις φωνάζοντας για φθηνό ρεύμα στο λαό…

 6. Προς τον Κον Ληγμένο,
  Ονόματα, κατάστάσεις και τα σχετικά έγγραφα παρέδωσα εδώ και τρεις μήνες στο συλλογικό όργανο στο οποίο ανήκω. Ενημέρωσα επίσης τους ανώτερους μου και υπέβαλα έγγραφη αναφορά για το θέμα στην Υπηρεσία μου.
  Βλέπετε κύριε Ληγμένε, δεν ανήκω ούτε σε αυτούς που σιωπούν, ούτε σε αυτούς που καταγγέλλουν ανωνύμως.
  Όσον αφορά στην αναφορά των οφειλόμενων από το 2007 οδοιπορικών μας, ενδεχομένως δεν γνωρίζετε ΄την τραγική θέση μας και για αυτό ενοχληθήκατε.
  Μου κάνει εντύπωση όμως ότι από το κείμενο μου δεν σχολιάσατε κάτι άλλο, πχ. το ΤΔΠΕΑ, τον Οργανισμό Νέου Μουσείου, την καταλήστευση του ΕΣΠΑ. Συμφωνείτε με αυτά; Εάν ναι, μάλλον σε λάθος blog βρίσκεστε.

 7. Αγαπητή Nancy, ανοίξτε το στόμα σας και πείτε ονόματα επειδή σε άλλη περίπτωση δεν διαφέρετε καθόλου από αυτούς που αναφέρεστε ( οι οποίοι κατά τον ίδιο τρόπο απειλούν ότι θα ανοίξουν το στόμα τους αλλά μάλλον θολώνουν τα νερά).
  Κατά τα άλλα αντιλαμβάνομε την αγωνία σας να πάρετε τα οδοιπορικά σας.

 8. Διαφωνώ. Η ψήφος ήταν και καταδικαστική για τη ΝΔ (σύμφωνα με το αποτέλεσμα έφυγε με τις κλωτσιές) και επιδοκιμασίας των προγραμματικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Ούτε τα δύο κόμματα μοιάζουν «σαν δύο σταγόνες νερό». Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Έχετε δίκιο ότι είναι – κυρίως ίσως – ψήφος απελπισίας . Η χώρα είναι χρεοκοπημένη, σε όλα τα επίπεδα. Κι επειδή οι Μεσσίες μας τελείωσαν, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
  Στα δικά μας τώρα, θυμίζω ότι η συγχώνευση των δύο υπουργείων συζητιέται τα τελευταία 15 χρόνια. Θα περιμένω να δω στην πράξη τα αποτελέσματά της. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να δοθεί βάρος στις ευκαιρίες και τα θετικά μιας τέτοιας απόφασης. Ίδωμεν…

 9. http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=90775

  Για τον Αστυάνακτα με τον οποίο θα συμφωνήσω.

 10. Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού με ευθύνη στα ΜΜΕ και τον Αθλητισμό. Ήδη από τη συγκρότησή του στο νέο(;) υπουργείο, κατά τη γνώμη μου, συμπιέζεται αφόρητα ο πολιτισμός. Η νέα ηγεσία μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να πουλήσει τον Πολιτισμό σαν προϊόν στα τουριστικά γραφεία. Μακάρι να κάνω λάθος
  την καλησπέρα μου…

 11. Να ευχηθούμε πρώτα κατ’ αρχήν καλορίζικο το ΥΠΠΟ -ΤΟΥΡ(?) και οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί μας.
  Στα δικά μας τώρα. Μόνο εάν οι ιθύνοντες καταργήσουν αστραπιαία το ΤΔΠΕΑΕ, διατηρώντας μόνο τις απαραίτητες (2-3) επιτροπές, και αποδώσουν το Μουσείο Ακρόπολης στο Δημόσιο, οργανικά και λειτουργικά, θα με πείσουν ότι έχουν την πρόθεση να φέρουν την αλλαγή στο βαλτωμένο πολιτισμό. Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν συνεχείς διαρθρωτικές κινήσεις: η τακτοποίηση συναδέλφων που εκκρεμεί η μονιμοποίηση τους και παράλληλα η κατανομή τους σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, η προκήρυξη γραπτού διαγωνισμού για τις κενές οργανικές θέσεις, ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες, η πληρωμή οφειλομένων οδοιπορικών και η εξίσωση με τα οδοιπορικά των μηχανικών, η αύξηση των επιδομάτων και των μισθών μας, η επαναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ, και τέλος να πάρουν δρόμο τα γαλάζια και πράσινα σκυλιά που χρόνια λυμαίνονται θέσεις και αξιώματα προς ίδιον όφελος. Άντε μην ανοίξω το στόμα μου για κάτι ανάξιους της κακιάς ώρας μυστικοσυμβούλους που όλα τα σφάζουν, τα μαχαιρώνουν και τα αναστηλώνουν σε μία νύχτα για να ικανοποιήσουν τα «οράματα» τοπικών παραγόντων.
  Εμείς δεν θέλουμε ανακατασκευές και εργολαβίες κύριοι, την σωτηρία των μνημείων διεκδικούμε, όπως και την αξιοπρέπεια του κλάδου. Τις επιτροπές, τα πανάκριβα τζιπ σας και στο καλό …

 12. Σήμερα, 7 Οκτωβρίου, γνωρίζουμε πλέον το όνομα του νέου υπουργού. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις προγραμματικές δηλώσεις για τον πολιτισμό. Ήδη η εντολή να παραδώσουν οι απανταχού επιτροπές και να ξεκινήσουν, αν ξεκινήσουν, από μηδενική βάση δείχνει διάθεση για τομές και συμμάζεμα. Από μια πρώτη όμως, γρήγορη ανάγνωση του προφίλ που προβάλλει ή του αποδίδουν, αλλά και από τα …οικογενειακά γονίδιά του, μια παρατήρηση μπορώ να κάνω. Φαίνεται ότι τα προσόντα του είναι ίσως περισσότερα από εκείνα των τεσσάρων προκατόχων του (αθροιζόμενα). Φαίνεται όμως επίσης – και ελπίζω από καρδιάς να διαψευστώ – ότι οι μάχες των αρχαιολόγων μαζί του θα διεξαχθούν γύρω από το ζήτημα του δημόσιου ή μη χαρακτήρα των μουσείων μας και αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η κερκόπορτα της άλωσης. Ο λόγος των φόβων μου είναι προφανής για μένα, θα περιμένω όμως να σχολιάσουν περαιτέρω οι φίλοι και συνάδελφοι και αν έχουν ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση, να μας το πουν.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: