Αναρτήθηκε από: gkav | 05/03/2011

Έρχονται εκλογές…

Ως γνωστόν, μέλος του ΣΕΑ δεν είμαι (πιά…).  Έμαθα όμως πως γίνονται εκλογές  και είπα να βοηθήσω στην ευρύτερη δημοσίευση απόψεων και γνωμών για το μέλλον του Συλλόγου. Η δημοσίευση δεν σημαίνει βέβαια ότι αποδέχομαι όλες τις θέσεις και τα πρόσωπα, αλλά η ανακοίνωση ας είναι αρχή για (προεκλογική) συζήτηση. Όποιος άλλος θέλει το μπλόγκ είναι στην διάθεσή του…

 

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α     Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν

 

Συνάδελφοι,

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ συμμετείχε στο απερχόμενο ΔΣ του ΣΕΑ με δύο μέλη. Παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ αποκλείστηκε από το Προεδρείο του ΣΕΑ, στάθηκε στο πλευρό όλων των παρατάξεων σε θέματα που αφορούσαν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του επιστημονικού έργου των μελών μας, στην προστασία των μνημείων και στη διαφύλαξη και αναβάθμιση του κύρους της Α.Υ., ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις  για αιτήματα του κλάδου.

Δεδομένων των αλλαγών με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και καθώς το πλαίσιο του νέου Οργανισμού είναι ακόμα ασαφές, ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ δηλώνουμε, ότι θα υπερασπίσουμε τις δομές εκείνες, που διασφαλίζουν την πολιτιστική κληρονομιά και προασπίζουν την οντότητα του κλάδου:

► Η Αρχαιολογική Υπηρεσία να παραμείνει Κρατική Υπηρεσία σύμφωνα με το Σύνταγμα.

► Η προστασία των αρχαιοτήτων να παραμείνει σε αυτοτελείς Εφορείες Αρχαιοτήτων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομός).

► Οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων να διατηρηθούν αυτοτελείς και να στελεχωθούν, ώστε να ανταποκρίνονται στα έργα αρμοδιότητάς τους.

Συνάδελφοι,  ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ διεκδικούμε επίσης:

●Την επαγγελματική και επιστημονική διασφάλιση των αρχαιολόγων της A.Y. …

●Την ομαλή ένταξη των αρχαιολόγων αορίστου χρόνου στην ιεραρχία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες

●Τη μισθολογική εξύψωση του κλάδου μας

●Tουλάχιστον 120 ημέρες εκτός έδρας, την προκαταβολή της αποζημίωσης  και την εξομοίωσή της με αυτήν των συναδέλφων μηχανικών του Υπουργείου μας

●Τη χορήγηση του επιδόματος αρχ/κών ερευνών & στους Αρχαιολόγους-Μουσειολόγους.

●Την τακτή πρόσληψη νέων αρχαιολόγων με τη θεσμοθετημένη διαδικασία του διαγωνισμού και την προκήρυξη θέσεων εξειδικευμένων επιστημόνων.

●Την κατάργηση του «24μηνου» για τους επί συμβάσει αρχαιολόγους.

●Την ορθολογική κατανομή των χρηματοδοτήσεων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων, την επαρκή στελέχωσή τους σε όλους τους κλάδους και την εξασφάλιση της αναγκαίας υποδομής

●Τη θεσμοθέτηση της απευθείας ανάθεσης μελετών (έως 15000 €) από τις ΕΠΚΑ & ΕΒΑ.

●Την κατάργηση του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων.

●Την αναδιοργάνωση του ΤΑΠΑ, ώστε να εκπληρώνει τους καταστατικούς σκοπούς του.  ●Τη διοργάνωση ετήσιων συναντήσεων για προβολή του έργου της Α.Υ.

●Τη δημιουργία -μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Υπουργείου- ενός forum για την ανταλλαγή γόνιμων απόψεων μεταξύ των συναδέλφων.

 

Συνάδελφοι, σας καλούμε στις αρχαιρεσίες του ΣΕΑ στις 18-3-2011

να στηρίξετε μαζικά την

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α    Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: